vinterjazz - vinterjazz - vinterjazz 2017 - vinterjazz - vinterjazz - vinterjazz - vinterjazz - vinterjazz - vinterjazz

billetpris

kr. 140,- / forsalg kr. 120,- / medlemmer: kr. 80,-
Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Morten Petersen 5tet

releasekoncert

Søndag, d. 26. februar 2017 kl. 15.00 på Sønderborghus

Morten Pedersen - klaver

Håkan Berre - trommer

Francesco Bigoni - sax

Tomasz Dabrowski - trompet

Johannes Nästesjö - bas

Morten Pedersen 5tet er et nyt band på den danske scene for moderne jazz. 

Bandet ledes af Morten Pedersen (pianist, komponist og organist) som har samlet et stærkt hold af velspillende musikere, hvor hele fem nationaliteter er repræsenteret. 

 

Musikken komponeres af Morten Pedersen, (bla. The Mighty Mouse, JapGaf, Maria Faust Group etc.) Musikken er luftig med plads til at hver musiker kan farve og forme materialet. De komponerede elementer i musikken bibeholder samtidig en klar retning og stærk sound, med inspiration fra toneangivede grupper som Atomic, Anderskov Accident og europæisk improviseret musik. Moderne nordisk jazz, hvor stærke melodier bliver blandet med åbne passager og drager lytteren med ind i et univers, hvor alt kan ske. 

 

Morten har rødder i det alsiske. Opvokset på Nordals, hvor han startede sin musikalske karriere i musikskolen. Efter endt uddannelse på konservatoriet i Esbjerg, var han mangeårrig underviser på MGK og musikakademiet i Sønderborg.
Nu vender han atter hjem for at præsentere sin originale musik. Koncerten i Sønderborg er en releasekoncert for bandets udgivelse : Sammensurium. 

 

Pladen udgives på det københavnske pladeselskab Barefoot Records, som har været toneangivende med en lang række anmelderroste og prisvindende udgivelser. Pladeselskabet kunne i 2016 fejre 10 års jubilæum 

Det amerikanske musiktidskrift All About Jazz skrev bla. “One of the most interesting new labels in Danish jazz”  i sin begejstrede omtale af pladeselskabet.
Før koncerten vil der være et foredrag for musikstuderende og interesserede, om den nye plade og pladeselskabet Barefoot Records.