billetpris

kr. 140,- / forsalg kr. 120,- / medlemmer: kr. 80,-
Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Kira Skov / Nikolaj Hess

Søndag, d. 17. september 2017 kl. 15.00 på Sønderborghus

Kira Skov - vokal, Nicolaj Hess - klaver

 
 

Sangerinden og sangskriveren Kira Skov og pianisten Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge, og de har nu besluttet sig for at tage på Danmarksturné som duo.

Sammen har de sammensat et sæt af egne kompositioner og udvalgte sangskriverklassikere og jazzstandards af blandt andre Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan, Billie Holiday og Gillian Welch.

Kira Skov har, siden hun debuterede med Kira and The Kindred Spirits i 2002, etableret sig som en mangefacetteret sangerinde. Hun bevæger sig mellem jazz, singer-songwriting og rock og har i de senere år blandt andet markeret sig med et hyldestalbum til Billie Holiday, en duoalbum med Marie Fisker i The Cabin Project og flere soloudgivelser produceret af engelske John Parish, kendt for sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. I efteråret 2016 medvirkede Kira Skov i teaterkoncerten "American Spirit" på Aarhus Teater og Aveny-T, hvor hun fortolkede Johnny Cash, og hun er 3. marts aktuel med et nyt udspil med projektet "In the Beginning", indspillet i en kirke Estland i samarbejde med blandt andre saxofonisten Maria Faust og et estisk kor. 2. marts opfører parterne musikken i Vor Frelser Kirke i København. 

Nikolaj Hess er en af de mest anerkendte og travle pianister på den danske jazzscene og er desuden ofte at finde i musikmiljøet i New York. Hans seneste udgivelser tæller blandt andet “Trio”, kåret til årets bedste jazzudgivelse 2013 af Politiken, og "3XHess Music For Mum And Dad", vinder DMA Jazz 2015 for årets bedste jazzudgivelse.

Det er første gang, Kira Skov tager hul på en duoturné.