billetpris

kr. 150,- / forsalg kr. 130,- / medlemmer: kr. 100,-

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 70,- mod forevisning af studiekort

Forsalg på Sønderborghus - evt via sønderborghus.dk
 
 

Morten Haxholm Hardbop Quartet - featuring Bolla/Tuznik/Andersen

Søndag, d. 27. november 2022 kl. 15.00 på Sønderborghus

Et frisk og moderne take på den swingende 60 jazz!


Gabor Bolla – Sax
Artur Tuznik – Piano
Martin Andersen- Trommer
Morten Haxholm – Kontrabas


4 af Danmarks fremmeste jazzmusikere mødes i deres fælles kærlighed til 60’er jazzen. Bandet startede med udgangspunkt i at spille Joe Hendersons 1960er jazz repertoire, men har siden udviklet sig til udelukkende at spille et originalt repertoire; i en stærkt swingende 60’er jazz tradition med et moderne udtryk.


Musikken er topswingende jazz som vi kender det fra de klassiske Blue Note plader fra 60erne, men som spillet af toptunet moderne jazzmusikere – med den største respekt for de historiske indspilninger, og en stærk udadvendt energi og interaktion.
Morten Haxholm og Artur Tuznik er fra en yngre generation af musikere, men er begge veletablerede på den danske jazzscene: Morten Haxholm har udgivet 6 albums i eget navn, alle med amerikanske jazzstjerner (som Jonathan Kreisberg, Ari Hoenig, Seamus Blake, Melissa Aldana, Gilad Hekselman, Lage Lund m.fl) og sideman på utallige projekter.
Artur Tuznik kendt for sin trio med Jakob Høyer og Nils Bo Davidsen, samt utallige sideman jobs, senest med Agergaard / Ginman / Blachman / Tuznik.
Gabor Bolla er i en alder af 32 kendt som en af de store tenor saxofonister i Danmark – hvis ikke i Europa. Han har delt scene med navne som: Kirk Lightsey, Johnny Griffin, Alvin Queen, Jeff „Tain” Watts, Gary Peacock, Robert Hurst, Gregory Hutchinson, Alex Riel, Jesper Lundgaard og DR Big Band
Martin Andersen har over 25 års erfaring som professionel jazzmusiker, og utallige koncerter og albums med de største danske og internationale navne på hans CV.

“Modern sophistication that moves.” JAZZWEEKLY, Oct 8th 2018
“…Absolut høreværdig nutidsjazz…”
Christian Munch Hansen, Politiken, 9 April 2013