billetpris

kr. 140,- / forsalg kr. 120,- / medlemmer: kr. 80,-

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Forsalg på Sønderborghus - evt via sønderborghus.dk
 

Mads Mathias Heise´s Jul

Søndag, d. 8. december 2019 kl. 15.00 på Sønderborghus

 

Det er efterhånden sket en del gange, at Mathias Heise og Mads Mathias er blevet forvekslet med hinanden. Men selvom de begge er unge jazzmusikere, der færdes i de samme kredse, selvom de nogenlunde er på samme højde og begge er et par flotte fyre, så er der også væsentlige forskelle. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. Én ting har de dog til fælles: nemlig kærligheden til julen og dens musik. 

Derfor har de nu besluttet at stå side om side på samme scene, så omverdenen ved øjesyn og ørenlyd kan vurdere forskelle og ligheder. Det fælles projekt har fået navnet: Mads Mathias Heise’s Jul.

 

 

 

 

 

Mads Mathias er en dansk jazzstjerne, der med sin bløde crooner-vokal og sit swingende saxofonspil har charmeret sig ind i hjertekulen hos utallige både indenlandske og udenlandske musikelskere. I 2012 udgav han det ambitiøse drømmealbum ”Free Falling”, hvor ikke færre end 25 musikere skulle til for at forløse arrangementerne for både bigband, strygere og kor, og i den forbindelse blev han spået et internationalt gennembrud. Siden har han da også turneret vidt og bredt i blandt andet Skandinavien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Thailand, Ukraine, Rusland, Kina, Korea og særligt i England, hvor han for nylig åbnede London Jazz Festival sammen med Seal og Angelique Kidjo.

Hvis man kan kalde noget et stjerneskud på jazz himlen, er det Mathias Heise. Han er en virtuos mundharpist i verdensklasse, som der ikke er hørt lignende siden Toots Thielemans. Men det stopper ikke der. Han er top musikalsk og behersker keyboards på højt niveau og er allerede en erfaren komponist og har bl.a for nylig skrevet materiale og indspillet plade med DR Big Band. Mathias har også allerede høstet nærmest hvad der er af hyldest og priser, senest Kronprinseparrets stjernedryspris og Ben Webster prisen for bare at nævne nogle få. Desuden er Mathias en engageret debattør i miljøet, der brænder for jazzen på flere niveauer. 

 

Med sig har de 3 danske verdensmestre i jazz der gør sig på den internationale og nationale scene:

Peter Rosendal – klaver

Morten Ankarfeldt – bas

Morten Lund – trommer