billetpris

kr. 300,- / forsalg kr. 280,- / medlemmer: kr. 200,-

Forsalg på Sønderborghus - evt via sønderborghus.dk
 

I samarbejde med Sønderborghus

Spyro Gyra

Torsdag, d. 27. oktober 2022 kl. 20.00 på Sønderborghus

Spyro Gyra ser frem til 2022 og viser ingen tegn på træthed!
I løbet af de sidste 40+ år har de optrådt i over 5.000 shows, udgivet 31 album og solgt over ti millioner albums. Deres sidste studieudgivelse 'The Rhinebeck Sessions', blev skrevet og indspillet over tre dage.
Bandleder Jay Beckenstein blev født i Brooklyn (NY) og voksede op med at lytte til musikken fra Louis Armstrong, Charlie Parker, Sonny Rollins og Dizzy Gillespie. Han begyndte at spille saxofon i en alder af syv. Beckenstein kom på universitetet i Buffalo og startede som biologistuderende, men skiftede karriere til musiker.
'Ikke mange mennesker ved det, men Buffalo var som en mini-Chicago dengang med en rygende blues, soul, jazz, endda en rockabilly scene', fortæller Beckenstein.
Spyro Gyra, blev egentlig dannet her hvor Jay Beckenstein, sammen med en medstuderende; Jeremy Wall først blev kendt som 'Tuesday Night Jazz Jams'. Et forum hvor Beckenstein og Wall var jamsession ledere for forskellige besætninger. Tirsdag var tilfældigvis aftenen, hvor de fleste musikere ikke spillede andre koncerter, så derfor sad mange dygtige musikere ind i bandet. Omkring dette tidspunkt begyndte en ung keyboardspiller ved navn Tom Schuman at sidde ind, da han kun var seksten år gammel. Denne unge mand er stadig medlem den dag i dag.
Line-up blev, og er stadig:
Jay Beckenstein, sax, Tom Schuman, keys, Scott Ambush, bas, Julio Fernandez, guitar, Lionel Cordew, trommer.