Starten på klubben

Jazzklublivet i Sønderborg startede allerede med en Blues/swing klub med Chris Eckhardt Jazzorkester i 1952-53, med Chris Eckhardt på trompet, Kim Menzer på basun og Knud Albrechtsen, klaver og Carlo Jørgensen på trommer.

Der var ca. 180 medlemmer og en klubaften hver uge på Colosseum i Perlegade. Nogle medlemmer holdt også foredrag om jazz, og et æresmedlem havde vi dengang, det var Georg, der var svajer på Long-John for centralvaskeriet på Kastanie allé.

I 1953 slutter klubben, vi flytter ned på Bjerggården, (der blev revet ned i 1976) og starter Jazzklubben 1953 i samme regie som før. De egentlige jazzklubarrangementer fortsætter. Moon Jazz Kvartet bliver dannet med Harald Dominicussen, Bent Lundt, Ove Rex, samt Olaf Faaborg fra Åbenrå. Selvsamme orkester bliver valgt til bestyrelsen i Sønderborg Jazzklub.

Bjerggården

Vi fortsatte med vores klubaftener hver onsdag på Bjerggården og de unge kom til disse jazzaftener, og omsider var vi 380 medlemmer. Vi fik "Basse", senere DM i boksning i sværvægt til at stå i døren, for der altid nogle der ville ødelægge en god aften. Nogle af forældrene til de unge var nysgerrige efter at se hvad der egentlig foregik, men de listede i reglen af igen. Det var før fjernsynets tid, så vi havde mange hjælpere. Det nye genrer indenfor jazzen, såsom Be-Bob født af Charlie Parker og Dizzy Gillespie blev også prøvet af i klubben "Cuba-Cabana", også på Bjerggården. 

For Åbenrå Jazzklub gik det det også stærkt, men de manglede et orkester, så. Olaf Faaborg ordnede det sådan, at vi spillede i Åbenrå hver torsdag på Hotel "Danmark". Vi tog den ordinære bus fra Sønderborg med trommer og bas på taget til Åbenrå.  

På Teaterhotellet i Åbenrå var vi med i Abenrå-Sønderborg Danseklub, Sommerlyst og i Ungdomsklubben, på Folkehjemmet om lørdagen, og den dag i dag kan vi slet ikke forstå, vi havde tid til at arbejde.

 

Statsskolen

I 1953 spillede vi også jazz på Statsskolen her i byen, for første gang med Paul Granums orkester. Vi fik også jazzen ind på alle forsamlingshusene i omegnen, der var ingen penge i det, men vi fik et stykke mad og fornøjelsen.

Jazzklubben havde også en vogn med vores orkester med til Børnehjælpdagen dengang, her spillede vi for første gang udendørs. Ved årsskiftet 1954/55 fortsatte Jazzklubben med Claus Ottesen som formand og Gert Andresen som kasserer. Orkestermedlemmerne blev også skiftet ud, men stadig med tilknytning til Jazzklubben og vi hed nu H.H. Dominis Swingtet. Militæret kaldte nogle af os ind i 1955 og andre skulle i gang med uddannelse, så i november 55 spillede vi for sidste gang sammen på Tønder jazzfestival.

Claus Ottesen fortsatte dog i fin stil med The Syncopators og på trods af rock og pigtrådsmusik, hold de længst her i Sønderborg som orkester.

Se mere fra historien via nedenstående links

Ove Rex

Bjerggården

Valdemar Rasmussen

1974-75

50 års jubilæum

60 års jubilæum

70 års jubilæum

bestyrelser / formænd